Futbol Online © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Futbol Online

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Bilgi
  4. »
  5. Dövüş sporları nelerdir? Kaç farklı dövüş sporu var? En çok tercih edilen dövüş sporları hangileri?

Dövüş sporları nelerdir? Kaç farklı dövüş sporu var? En çok tercih edilen dövüş sporları hangileri?

abaddonn abaddonn - - 5 dk okuma süresi
14 0

Dövüş sporları, zaman zaman savaş sanatları ismi ile de karşımıza çıkabilmektedir. Bir insanın kendisini savunmasını konu alır. Tamamen fiziksel bir mücadeleye dayalı olarak gerçekleşen dövüş sanatlarında insanların kendisini geliştirmesi baz alınır. Zayıf ve güçlü yanlar bu sporlar kapsamında insanlara aksedilmektedir.

Günümüzde savunma sporları olarak da geçen dövüş sporlarının pek çok farklı çeşidi bulunmaktadır. Ancak genel olarak insanın kendisini düşmanlarına karşı savunmasını konu alır. Bir spor dalı olarak da görülen bu sanatı yapan çok sayıda kişi bulunmaktadır. Hatta zaman zaman fittnes dahi bu sanatın içerisinde kendisine yer bulmaktadır.

Dövüş sporu çeşitleri nelerdir?

Günümüzde aslında farklı farklı pek çok dövüş sanatları bulunmaktadır. Hatta bunların bir kısmı sinema filmlerine dahi konu olmuştur. Bununla birlikte her daim insanların kendisini geliştirebileceği en önemli etken olarak bu dövüş sporları görülebilir. İşte bu noktada yapılması gereken en önemli şey hangi dövüş sporunun ne işe yaradığını bilmektir.

  • Aikido dövüş sanatı
  • Kung fu
  • Boks
  • Karate
  • Tekvando
  • Kickboks
  • Krav maga
  • Mai tai dövüş

Gibi birbirinden farklı pek çok dövüş sanatı bulunmaktadır. Bu sanatların içerisinde en çok dikkat çekenleri bunlardır.

Dövüş sanatları tarihi

Dövüş sporları, tarih boyunca farklı pek çok obje ile birlikte karşımıza çıkmaktadır. Çeşitli silah ve ekipman ile birlikte karakter gelişimine önem vermesi ile bilinir. Karakter gelişimi, zihinsel disiplin, kendini koruma yönelik diğer hamleler ile birlikte insanın bir nevi kendisini keşfetmesidir.

Dövüş okulları vasıtasıyla öğrenilen dövüş sanatlarının tarihi ilk insanlığa kadar ulaşabilmektedir. Çünkü o zamanlar dahi insanlar kendilerini korumak, yiyecek bulmak için çeşitli aksiyonlar almaktaydılar. Yani bir nevi savaşmak durumunda kalıyorlardı. Günümüzde bu durum savaşmaktan ziyade savunma dövüş sanatları olarak karşımıza çıkmaktadır.

İlginizi Çekebilir;  Acun Ilıcalı bir futbol takımı daha satın alıyor! İşte sır gibi saklanan o kulüp!

Tarihe baktığımızda bazı belgelerde dahi çizimler vasıtasıyla insanların savaştıklarını görürüz. Hatta hepimizin gördüğü mağara resimlerinde dahi insanlar zaman zaman savaşları anlatmışlardır. İşte bu ilk insanlar ile birlikte bu savaş sanatlarının da piyasaya çıktığını bizlere gösteren en önemli faktörler arasında yer almaktadır.

Dövüş sanatlarının faydaları nelerdir?

Günümüzde özellikle farklı pek çok dövüş dalları olarak karşımıza çıkan bu sporun insanlar için büyük faydaları bulunmaktadır. Dövüş sanatları okulu kapsamında da öğretilen bu sporlarda karşımıza çıkan faydalardan bazıları:

  • İnsanların cesaret ve güvenlerinin yerin gelmesini sağlaması
  • Vücudun esnekliğinin artması
  • Vücuttaki koordinasyon eksikliklerinin giderilmesi
  • Zihinsel olarak dayanıklılığın artması
  • Bedensel olarak dayanıklılığın artması
  • Kişilerin kendini koruyabilmesinin ve savunabilmesinin sağlanması
  • Kalp ve damar rahatsızlıklarının spor ile önüne geçilmesi

En çok tercih edilen dövüş sporları kapsamında bu tür faydaların görülmesi insanların bu sporlara olan ilgisini artırmaktadır. İşte bu nedenle yapılması gereken ilk şey dövüş sanatlarının kısa süre içerisinde benimsenmesi ve öğrenilmesi olacaktır. Bunun için de akla ilk gelen şey uzak doğu dövüş sanatları olarak bilinebilir.

Dövüş sanatları, ülkemizde giderek daha fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Pek çok yerde karşımıza çıkmaya başlayan kurslar ile birlikte insanlar kendilerini korumak adına çeşitli aktivitelerde bulunmaktadırlar. İşte bu noktada yakın dövüş sanatları gibi spor alanları hem spor yapmak hem de kendini korumayı öğrenmek için oldukça gereklidir. Özellikle bazı yerlerin bazı zamanlarda çok güvenli olmadığı bilindiğinden dolayı herkesin kendisini korumayı öğrenmesi gerekir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir