Futbol Online © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Futbol Online

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Bilgi
  4. »
  5. Edin Dzeko kimdir? Edin Dzeko istatistikleri nasıl? Edin Dzeko kaç yaşında?

Edin Dzeko kimdir? Edin Dzeko istatistikleri nasıl? Edin Dzeko kaç yaşında?

abaddonn abaddonn - - 4 dk okuma süresi
42 0

Edin Dzeko kimdir? Edin Dzeko istatistikleri nasıl? Edin Dzeko Müslüman mı? Edin Dezko kaç yaşında? Edin Dzeko boyu kaç gibi soruları yazımızda cevaplamaya çalıştık.

Fenerbahçe’nin süper starı Edin Dzeko, geldiği günden bugüne gösterdiği performans ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Boşnak milli futbolcunun Türkiye kariyeri yaşına rağmen çok iyi başladı. 1986 doğumlu olan yıldız oyuncu tam olarak 37 yaşında bulunuyor. İlk başlarda yaşından dolayı bir çekince olsa dahi gösterdiği performans ile adeta gençlere ders veriyor.

Bosna Hersek’te elmas lakabıyla anılan Dzeko’nun kariyeri de bir hayli ihtişamlı. Futbolcu Amra Silajdžić ile evlidir. 2014 yılında evlenen çift 9 yıldır mutlu bir birliktelik yürütüyorlar. Futbol sahasındaki başarısını özel hayatında da gösteren oyuncu kişiliği ile de oldukça seviliyor.

Kişiliği, futbol kariyeri ile ön plana çıkan Edin Dzeko boyu ile de fark yaratmaktadır. 1,93 m uzunluğunda olan yıldız oyuncu, normale göre uzun kalmaktadır. Boy avantajını da çok iyi kullanan Dzeko, futbolculuk yaşantısında kafa golleri ile de adından bahsettirmektedir.

Edin Dzeko kariyeri

Edin dzeko istatistik itibari ile son derece başarılı bir futbol hayatına sahip. Büyük takımlarda oynayan yıldız futbolcunun kariyeri pek çok başarıyla dolu. İşte futbolcunun kariyerinden bazı öne çıkan ayrıntılar…

KulüpSezonGolAsist
Željezničar2003 – 2005424
Teplice2005 – 20074847
VFL Wolfsburg2007 -201114285
Manchester City2010 – 201518972
Roma2015 – 2021260119
Inter Milan2021 – 202310131
Fenerbahçe2023 – 2024 –

Görüldüğü üzere oldukça başarılı bir futbolcu olan Dzeko gerek İngiltere gerekse İtalya liglerinde başarıyla mücadele etmiştir. Kariyerinde her gittiği takımda başarılı olan profesyonel oyuncunun Türkiye macerası da hızlı başlamıştır. Süper Lig’de çıktığı 9 maçta 7 gol 2 asist yapmayı başarmıştır. Tüm kulvarda da 9 gol 5 asist ile adından bahsettirmektedir. Aynı zamanda yaşına rağmen maç kaçırmaması da takdiri hak etmektedir.

Bosna Hersek milli takımında da 107 maça çıkan başarılı oyuncu 58 gol atma başarısı göstermiştir. Gittiği her yerde taraftarların gönlünde taht kurmuş ve Türkiye’de de ilerleyen yaşına rağmen gençlere taş çıkartmayı başarmıştır. Ülkesinin milli takımında da en çok gol atan oyuncu konumundadır. Aynı zamanda üst üste 3 yıl boyunca Bosna’da yılın futbolcusu seçilmiştir.

İlginizi Çekebilir;  Fenerbahçe Haberleri

Edin Dzeko Müslüman mı?

Edin Dzeko’nun Müslüman olup olmadığı merak edilen konular arasında. Edin Dzeko özel hayatı ile pek gündeme gelmese de Bosna Hersekli futbolcu Müslümandır. Her anlamda örnek bir kişilik olan oyuncu bu yönüyle de ülkemize kolayca alışmayı başarmıştır. Türkiye’yi bu anlamda da çok sevdiğini söyleyen Dzeko, her anlamda ülkemizde başarıyla mücadelesini sürdürmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir