Futbol Online © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Futbol Online

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haber
  4. »
  5. Son dakika haberi! Şampiyonlar Ligi’ne 3 takım gönderebilme ihtimali ortaya çıktı!

Son dakika haberi! Şampiyonlar Ligi’ne 3 takım gönderebilme ihtimali ortaya çıktı!

abaddonn abaddonn - - 2 dk okuma süresi
62 0

Son dakika spor haberleri… UEFA Kupalarında iyi mücadele eden ve başarılı performans ortaya koyan temsilcilerimiz ülke puanı olarak yüzleri güldürmeye devam ediyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın iyi gidişatı ile birlikte ülke puan sıralamasında 9. Sıraya kadar yükselmeyi başardık. Bununla birlikte yeni bir kural gereği artık Şampiyonlar Ligi’ne 3 takım gönderebiliriz. İşte detaylar…

UEFA ülke puan sıralamasında sadece bu yılki sonuçlara göre Türkiye 1. Sırada yer alıyor. Üstelik ilk 2 sıradaki yerimizi korumayı başarırsak seneye Şampiyonlar Ligi’nde 3 takım ile mücadele edebiliriz. Avrupa Kupaları’nda bomba gibi hareket eden takımlarımızdan Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin galibiyetlerini devam ettirmesi önemli. Bu açıdan baktığımızda onların elde edeceği her puan bizlerin ilerleyen süreçlerde daha fazla puan toplaması anlamına geliyor.

Şampiyonlar Ligi’ne 3 takım gönderme ihtimali

Türkiye, bu yıl ilk sırada yer aldığı ülke puan sıralamasını eğer ki ilk 2 sırada tamamlarsa o zaman seneye tam 3 takım Şampiyonlar Ligi’ne gidecek. Çünkü Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden takım sayısı 32 takımdan 36 takıma çıkacak. Açılacak olan 4 yeni kontenjandan ikisi de ilk 2 ülke için birer tane daha Şampiyonlar Ligi takımı demek.

İlginizi Çekebilir;  Galler 1 – 1 Türkiye maç özeti izle

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir